31. 10. 2021
T2R 19 a 18 T2R 17, 18, 19 trolejbus Ekova 706 RTO PMDP noční

CITYTRANS CZ



22. 2. 2019 Aktualizace krátkých zpráv.
Autor: mb-220219v, Trvalý odkaz, Aktualizace 2019, Aktualizace www, 22.2.2019
Praha (bus): DP Praha testuje autobus Volvo 7900 LAH . Od 6. 2. 2019 testuje DP Praha zapůjčený hybridní kloubový autobus Volvo 7900 LAH. Vůz v elegantním červeno-stříbrno-černém kabátku obdržel ev.č. 6000 a RZ 7AJ 8231 a je deponován v hostivařské garáži. Přínos, mimo ekonomického a ekologického hlediska, je v neuvěřitelně tichém a plynulém rozjezdu. Autobus je nasazován především na kapacitní linky č. 124, 135, 177, 188, 195.
Autor: (005112cz)-mb-220219v-220219w, Trvalý odkaz, Autobusy, Aktuality, 22.2.2019
14. 2. 2019 Aktualizace sekce Rozhovory (Magistrát hl. m. Prahy - 2. část).
Autor: mb-140219v, Trvalý odkaz, Aktualizace 2019, Aktualizace www, 14.2.2019
14. 2. 2019 Dotazy na Magistrát hl. m. Prahy – část 1. * 2019

Se zpožděním zveřejňujeme odpovědi z Magistrátu hl. m. Prahy, týkající se vize nové politické reprezentace v problematice dopravy.


Kdy konečně zpřístupní DP Praha online data z GPS polohy autobusů, aby mohly být využívány širokou veřejností?

 Jednání s DP Praha již proběhla, čekáme na vyjádření. Je to hlavní úkol nového generálního ředitele DP Praha.


Proč nemáme ve vozidlech MHD více LCD panelů, které budou poskytovat hodnotné informace pro cestující (přestupní vazby, výluky, tarifní informace, online zpravodajství ze sdělovacích prostředků atd. proložené občasnými reklamami) tak jako to mají v zahraničí ?

 Domnívám se, že monitory by primárně měly obsahovat informace pro cestující. Zpravodajství a reklamy by snižovaly pozornost cestujících. Rozšíření LCD panelů bude narůstat s nákupy nových vozů MHD. V jednotném informačním systému se s nimi počítá včetně standardů kvality.


Kdy a kde se můžeme dočkat výstavby nových terminálů P+R, či jejich rozšíření?

 Podstatně rozšíříme P+R na Černém Mostě, kde bude kapacita nově 860 vozů do roku 2023. Na Zličíně taktéž plánujeme výstavbu 2 nových parkovišť Zličín III. a Depo Zličín. Z nových P+R se můžete těšit i na Depo Hostivař, jehož stavba začne roku 2020.


Je možné dovybavit stávající zastávky povrchové MHD u zastávek Nemocnice Motol kapacitními přístřešky proti nepřízni počasí?

 Chybějící přístřešky jsou v jednání, budou osázeny novým vysoutěženým mobiliářem. 


Co si myslíte o uvažovaném provozu linek MHD ve Strahovském tunelu a tunelu Blanka?

 Provoz autobusů je prověřován. Naší snahou je umožnění takových spojení, která mohou napomoci a ulevit linkám MHD v centru a zároveň nabídnout atraktivní spojení.


Co uděláte pro realizaci Městského okruhu? 

V současnosti prověřujeme vedení trasy tunelu Vlasta i komunikací v oblasti Pelc-Tyrolky, Vychovatelny. Pokračuje projektová příprava dokumentace územního řízení a výkupy pozemků.


Co uděláte pro realizaci Pražského okruhu?

 V lednu se uskutečnilo několik schůzek se starosty dotčených městských částí, ministerstvem dopravy i premiérem. Je shoda ohledně urychlení výkupů potřebných pozemků i pozemků pro ochrannou zeleň. Kromě stavby 511 chceme diskuzi posunout i u severních části Pražského okruhu.


Myslíte si, že je zapotřebí rozšiřovat kapacitu ruzyňského letiště další dráhou, která zatíží životní prostředí?

Rozšiřování letiště je v gesci společnosti Letiště Praha a dalších ministerstev.


Probíhá intenzivní řešení celé trasy, které je v dokumentaci územního řízení, probíhají na toto téma pravidelné pracovní skupiny za mojí účasti každý měsíc.

Odpovědi nám zaslal Ondřej Baláž, asistent člena Zastupitelstva hl. m. Prahy Ing. Adama Scheinherra, Ph.D., MSc.
Autor: mb-140219v, Trvalý odkaz, Rozhovory 2019, Rozhovory, 14.2.2019
13. 2. 2019 Aktualizace sekce Rozhovory (Magistrát hl. m. Prahy - 1. část).
Autor: mb-130219v, Trvalý odkaz, Aktualizace 2019, Aktualizace www, 13.2.2019
13. 2. 2019 Dotazy na Magistrát hl. m. Prahy – část 1. * 2019

Se zpožděním zveřejňujeme odpovědi z Magistrátu hl. m. Prahy, týkající se vize nové politické reprezentace v problematice dopravy.


Kdy se v Praze dočkáme masivního rozšíření elektronických zastávkových označníků?

Budeme testovat tzv. e-papír na zastávce Nádraží Vysočany, po vyhodnocení jeho zkušebního provozu je možné jeho další rozšíření.


Kdy a kde se můžeme dočkat výstavby nových terminálů P+R, či jejich rozšíření?

Podstatně rozšíříme P+R na Černém Mostě, kde bude kapacita nově 860 vozů do roku 2023. Na Zličíně taktéž plánujeme rozšíření. Z nových P+R se můžete těšit na Depo Hostivař, jehož stavba začne dle předpokladů roku 2020.


Kdy bude vybudován důstojný, kapacitní a bezpečný terminál autobusové dopravy u metra Zličín? Ten stávající z roku 1994 již není schopen absorbovat nárůst dopravy a cestujících.

Prověřujeme možnost stavby nové stanice metra při ulici Na Radosti, u které by bylo i nové parkoviště P+R. V jednání je nová koncepce stávajícího autobusového nádraží, kterou připravuje Institut plánování a rozvoje.


4Jaké tramvajové tratě chcete během Vašeho volebního období zprovoznit či zahájit stavbu nových? Dosavadní tempo výstavby nových je více než žalostné.

Plánujeme zahájit stavby tratí do Slivence, Libuše a na Václavském náměstí. Zbývají nám poslední výkupy pozemků. Taktéž byste se měli dočkat smyček Depo Hostivař a Zahradní Město.


Jaké nové mosty přes Vltavu chcete během Vašeho volebního období zprovoznit či zahájit stavbu nových? Současný počet je již nedostatečný.

V mém volebním období postavíme lávku v Troji a zahájíme stavbu Dvoreckého mostu.


Dokážete odhadnout zahájení provozu na připravované lince metra D?

Nyní se nám podařilo zrychlit výkupy pozemků a v tomto roce bychom mohli začít s geologickým průzkumem. Stavba by měla začít kolem roku 2023, s předpokládanou dobou výstavby 5 let bychom se měli dočkat otevření metra D kolem roku 2028. Berte prosím v úvahu, že bez vykoupení všech pozemků stavět začít nemůžeme.


Jak nahlížíte na rozvoj trolejbusů/elektrobusů v Praze?

Elektrifikace autobusových linek především přispívá ke zlepšování stavu ovzduší v Praze. Již od minulého roku je v testovacím provozu trolejbusová linka mezi Palmovkou a Letňany, která bude rozšířena do Čakovic/Miškovic a tím převezme všechny spoje linky 140. Dále uvažujeme o elektrifikaci linky 207.


Myslíte si, že by bylo možné výhledově dovybavit zastávkové označníky situačním plánkem nejbližšího okolí zastávky? Ne všichni jsou stále online, a při počtu zastávek je to pro některé cestující obtížné najít rychle a bez komplikací cestu k cíli.

Ve spolupráci s Institutem plánování a rozvoje probíhá soutěž na nový jednotný koncept a vzhled orientačních prvků. Situační plánky by měly být jeho součástí.


Odpovědi nám zaslal Ondřej Baláž, asistent člena Zastupitelstva hl. m. Prahy Ing. Adama Scheinherra, Ph.D., MSc.
Autor: mb-130219v, Trvalý odkaz, Rozhovory 2019, Rozhovory, 13.2.2019

Pokud chcete kontaktovat redakci, využijte link. , eventuelně stránku Techinfo.

©
CITYTRANS CZ 1999-2020 - Šíření textů z www.citytrans.info a www.citytrans.cz je možné pouze se svolením redakce a uvedení zdroje. Citytrans CZ má ISSN 1804-7297

Zpět nahoru